Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Το Amazon κυκλοφορεί το δικό του e-book reader

Λέγεται “Kindle και είναι το νέο e-book reader που κυκλοφόρησε το Amazon μόλις χθες. Η εταιρεία ελπίζει να κυριαρχήσει στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου του βιβλίου καθώς το νέο αυτό προϊόν θα έχει δωρεάν ασύρματη σύνδεση.
Ο διευθυντής Τζεφ Μπέζος είπε ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για την ανάπτυξη του Kindle Reader και θα πωλείται online για $399 (δολάρια). Είναι λεπτότερο από ένα βιβλίο τσέπης και ζυγίζει 290 γραμμάρια. Αποθηκεύει 200 βιβλία μαζί με εφημερίδες, περιοδικά και ένα ολόκληρο λεξικό.
Οι αναγνώστες μπορούν να αγοράσουν και να κατεβάσουν βιβλία κατευθείαν στο Kindle χωρίς PC, μέσω του Sprint Nextel Corp high-speed EV-DO δικτύου και χωρίς καμία χρέωση ή συμβόλαια. Επίσης μπορούν να κρατάνε σημειώσεις και να τις αποθηκεύουν στους servers του Amazon.
Οι χρήστες του Kindle θα μπορούν να κλείνουν την ασύρματη σύνδεση όταν βρίσκονται πάνω σε αεροπλάνα αλλά και κυρίως κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης…τότε δηλαδή που χρειάζεται να διαβάζεις για να ξεχνιέσαι!
Στο μεταξύ και η Sony Corp. ήδη προσφέρει έναν e-book reader που προσομοιάζει την υφή του χαρτιού με μια ειδική τεχνολογία επί της οθόνης.
Η οθόνη του Kindle screen επίσης έχει μια παρόμοια αίσθηση και δεν υπάρχει φωτεινότητα από πίσω ώστε να μην ξοδεύεται μπαταρία και να κουράζονται τα μάτια.
Τα καινούργια βιβλία και τα μπεστ σέλερς θα πωλούνται $9.99 δολάρια.
Προς το παρόν όμως, εμείς οι ταπεινοί της τεχνολογίας, ας ξεφυλλίζουμε -μια χαρά- τα τυπωμένα βιβλία, που μυρίζουν, λαδώνονται, σκίζονται, δανείζονται σε φίλους χωρίς επιστροφή, πιάνονται στο χέρι, ακουμπάνε τρυφερά στο στήθος καθώς κοιμόμαστε, ξεχνιώνται στην άμμο, μας προφυλάσσουν από τον ήλιο τοποθετημένα στα μάτια, κρύβουν την γύμνια μας σε μια άσεμνη στιγμή, δέχονται τα ζουμιά μας όταν ερεθιστούμε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, τοποθετούνται σε ράφια και θυμίζουν την μικρή προσωπική μας ιστορία και σε μας και σε όσους θα έρθουν μετά από μας έστω και με έναν e reader στο χέρι.

1 σχόλιο:

  1. "Μυρίζουν", αυτό σκέφτηκα κι εγώ πριν ολοκληρώσω την ανάγνωση. Αλλά και τα δεντράκια τι μας φταίνε; - αν και οι εφημερίδες είναι πιο ένοχες. Τουλάχιστον το βιβλίο μένει στο ράφι για πολλά πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...