Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

σχολεία για σύνταξη

Η πρόσφατη ασφαλιστική λαίλαπα δεν θίγει το Σύμπαν των εργαζομένων και σαφώς αδυνατότερων οικονομικά.
Αποτελεί και την χαριστική βολή για την ανανέωση του διδακτικού προσωπικού στα γυμνάσια και λύκεια όπου πια ο μέσος όρος ηλικίας του διδακτικού προσωπικού φτάνει τα 50 χρόνια.
Βαριεστημένοι μαθητές, σε ένα απολίτιστο περιβάλλον, που δεν εφάπτεται της εποχής τους και των τεχνολογικών εξελίξεων-πέρα από την αλυσοδεμένη αυλή-, με διορισμένους αυταρχικούς διευθυντές, με τσιμεντένια άψυχα κτίρια, θα ανέχονται τα γερόντια των 65+ καθηγητών που επίσης δεν έχουν πάρει χαμπάρι τί γίνεται Εκεί Έξω, στην ζωή, στην επιστήμη, στην τέχνη.

Το όνειρο πολλών κουρασμένων και ψυχικά τραυματισμένων καθηγητών να φύγουν με 30 χρόνια και μια σύνταξη 1.200 ευρώ εξανεμίζεται.

Το ΚΑΠΗ Καθηγητών αναλαμβάνει να στείλει το ήδη αποκοιμισμένο εκπαιδευτικό ποίμνιό τους εις ύπνον αιώνιον.

Καλή πρόοδο!

2 σχόλια:

  1. Θοδωρή, ευστόχησες: έδωσες μια πτυχή αυτής της κατάστασης που ομολογώ ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει (γιατί, ξέρεις, ο καθένας μας κάνει αναγωγές στον δικό του επαγγελματικό χώρο, μολονότι το πηλίκον είναι ομοίως μηδέν...). Μάλλον, λοιπόν, ας συζητάμε για το πνεύμα, την τέχνη, τη ζωή μέσα από την έκφραση. Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη, κάθε απόσυρση από τον θεσμό της "δουλείας" προϋποθέτει και την περαιτέρω απελευθέρωση του πνεύματος... Ειδικά στους ανθρώπους της γραφής μιλάμε για ανάταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...