Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

έκθεση ακριβοπληρωμένου βιβλίου

Φίλος βιβλιοφάγος, που αγοράζει συστηματικά βιβλία, μου είπε ότι δεν πάει στην έκθεση βιβλίου στην Αεροπαγίτου. Εκτός ότι τον ενοχλεί αυτή η "ξεβράκωτη" ασχήμια των βιβλίων σε σχέση με την περιβάλλουσα ομορφιά του τόπου, σπάνια έχει βρει έστω και μισό ευρώ φτηνότερο κάποιο βιβλίο.
Προτιμάει τις μικρές εκπτώσεις των βιβλιοπωλείων και τρέχει στο παζάρι της Κλαυθμώνος με την αγωνία μήπως και ανακαλύψει κανέναν ξεχασμένο τίτλο.

Αν οι εκθέτοντες εκδότες θέλουν ΟΛΟ το κέρδος δικό τους τότε τα επόμενα χρόνια θα χαζεύουν μόνοι τους τα βιβλία. Για να πας σε μια έκθεση βιβλίου  (γιατί γιορτή, τι γιορτάζεται ακριβώς;) χρειάζονται να πεισθούν οι βιβλιόφιλοι ότι δεν ποντάρεις στα πορτοφόλια τους αλλά σέβεσαι την βιβλιοφιλική τους ευαισθησία.  

2 σχόλια:

  1. Αφενός η 'εκθεση βιβλίου' έχει τα προβλήματα που τόσο εύγλωττα περιγράφεις, αφετέρου ο περισσότερος κόσμος κάνει τις αγορές του στα πολυόροφα της Σταδίου και των γύρω δρόμων, περιορίζοντας τις επιλογές του (δικαιολογημένα) στις 'προσφορές του μήνα'. Η λύση που φαίνεται να υπάρχει ακόμη για τους εναπομείναντες βιβλιόφιλους είναι κάποια μικρά βιβλιοπωλεία που διαθέτουν λογοτεχνία χωρίς άμεση ημερομηνία λήξης.

    Καλό χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασα κι εγώ από εκεί το Σάββατο το βράδυ και παρατήρησα ακριβώς τα ίδια πράγματα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...