Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Daniel Craig θα υποδυθεί τον Αδριανό

(αριστερά ο αυτοκράτορας και δεξιά το αγόρι από την Βυθινία)


Αυτό είναι: ο Ντάνιελ Κρεγκ θα υποδυθεί τον αυτοκράτορα Αδριανό σε ταινία που βασίζεται στο βιβλίο της Marguerite Yourcenar "Αδριανού Απομνημονεύματα". (εκδόσεις Χατζηνικολή).

O Τζων Μπούρμαν σχεδίαζε εδώ και 10 χρόνια να μεταφέρει στην οθόνη το αριστούργημα της Γιουρσενάρ. Τα γυρίσματα αρχίζουν την άνοιξη στο Μαρόκο και στην Ισπανία ενώ τον Αντίνοο
θα υποδυθεί ο νεαρός ηθοποιός του Queer as Folk UK ο Charlie Hunnam.

Εμείς, εδώ, που λατρεύουμε τον Ντάνιελ Κρεγκ έχουμε ακόμη έναν λόγο να χαιρόμαστε αφού το βιβλίο έχει προγραμματιστεί και στα λογοτεχνικά σεμινάρια "Ξαναδιαβάζοντας τους κλασικούς" της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

5 σχόλια:

  1. θα με κάνεις ν ανέβω σέρρες μόνο για να παρακολουθήσω τη συζήτηση για το αγαπημένο μου βιβλίο ever, 3 φορές διαβασμένο, και ακόμα νοιώθεις να σε ξεπερνάει αυτός ο λόγος. Και ο Craig εκπληκτικός είναι, ελπίζω η ταινία να χει το ιδιαίτερο άρωμα της δημιουργού της, δε θέλουμε άλλες ιλιάδες και αλεξάνδρους με κοιλιακούς και βαμένα μαλλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον! Μήπως ξέρετε πού βρίσκουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Σερρών; Εμείς εδώ οι βόρειοι ίσως καταφέρουμε μια επίσκεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοί μου φίλοι.
    1. Η παρουσίαση θα γίνει κατά την άνοιξη, οπότε θα αναρτηθεί η μέρα σύντομα-πλήρες πρόγραμμα βγαίνει αρχές Δεκεμβρίου.

    2.Ήδη άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες εναντίον του Κρεγκ: πώς θα υποδυθεί bisexual χαρακτήρα; (ως ζημιά εννοείται...κι εκείνος αδιαφόρησε)
    Είναι τραγωδία να ερμηνεύεις τέτοιες συμπεριφορές με ορολογίες της πουριτανικά απελευθερωμένης Δύσης. Βέβαια, η επιλογή του ηθοποιού από το Queer... για τον ρόλο του Αντίνοου σημαίνει ότι η ματιά θα παραμείνει φιλική ως προς το σημερινό gay περιβάλλον. Άλλωστε ο Jude Law μεγάλωσε και την πάτησε με τον Όσκαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεύει ότι η Βιβλιοθήκη Σερρών κάλεσε τους δυο πρωταγωνιστές για να μιλήσουν για την προσέγγιση των ρόλων τους μέσα από το βιβλίο της Γιουρσενάρ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βρασίδας Καραλής «Αποχαιρετισμός στον Ρόμπερτ»

Βρασίδας Καραλής «Αποχαιρετισμός στον Ρόμπερτ»  μετάφραση: Κατερίνα Σχινά, εκδόσεις Lifo Books, 2023  Γράφει ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης Ένα σπαρ...