Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Σουφλιάς ο αυτοκινητάκιας


Μέρες τώρα είμαι έξαλλος με το σουρεαλιστικό μέτρο της επιβολής προστίμου για έναν δήθεν πράσινο δακτύλιο. Δεν τσιμπάω φυσικά, προτιμώ να πληρώνω 100 ευρώ παραπάνω τον χρόνο και να μπαίνω στο δακτύλιο με τα πόδια και τα πατίνια παρά να δωρίσω στον Αυτοκινητάκια Υπουργό μερικά χιλιάρικα ακόμη αγοράζοντας από τους φίλους του εισαγωγείς κάρων ένα καινούργιο αυτοκίνητο.
Όταν έχω ένα χιλιάρικο ευρώ περίσσιο προτιμάω να πηγαίνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό και να μην βλέπω τις φυσιογνωμίες τους που μου θυμίζουν "άλλα¨ χρόνια...

Χτίζεται μια κοινωνία αυτοκινητάδων στο πιο κακομαθημένο κράτος, με τους χειρότερους οδηγούς, χωρίς οδική παιδεία, με τους θρασύτατους ελληναράδες που οδηγάνε με το χέρι απέξω από το παράθυρο και πετάνε έξω τα σκουπίδια, αδειάζουν τασάκια στους δρόμους, πλένουν αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια (σύνδρομο σταυλίτη και χωρικού με ξύστρα), βρίζουν, ουδέποτε δίνουν προτεραιότητα σε πεζό, χρωστάνε δόσεις για να οδηγούν στους χειρότερους δρόμους του κόσμου, αγοράζουν αυτοκινητάρες για να πηγαίνουν στα συμπεθέρια και στα κακοτράχαλα μπαράκια.

Δεν τσιμπάω κύριε Σουφλιά και οι υπόλοιποι. Είδα όμως να καταργούνται τα τρένα την ώρα που έπαιρναν τα πάνω τους με γρήγορες ταχύτητες, είδα πόσο αδιάβατοι είναι οι δρόμοι της Αθήνας όσο περνάει ο καιρός, είδα ότι δεν σας νοιάζει για οτιδήποτε ζει και κινείται εκτός πρωτεύουσας.

Αυτό το καινούργιο μέτρο είναι τόσο ρατσιστικό, τόσο κακόβουλο που δεν έχει όμοιο.

Δεν τσιμπάω κύριε Χιλιομετράκια Υπουργέ.

Θα συντηρώ το μικρό μου αυτοκίνητο όπως πάντα, θα το ελέγχω για τα καυσαέρια και θα το αφήνω στις άκρες του δρόμου αλλά όσο θα είσαι εσύ και οι ανεγκέφαλοι εισπράκτορές σου δεν θα πέσω στην παγίδα σου.

Και είναι πολλοί που σκεφτόμαστε το ίδιο.










1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ένα grass roots κίνημα στην Ελλάδα να πιέσει για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βρασίδας Καραλής «Αποχαιρετισμός στον Ρόμπερτ»

Βρασίδας Καραλής «Αποχαιρετισμός στον Ρόμπερτ»  μετάφραση: Κατερίνα Σχινά, εκδόσεις Lifo Books, 2023  Γράφει ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης Ένα σπαρ...