Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Ο παλαιστής και ο δερβίσης»



Μια γεωγραφική γραμμή ενώνει τον Διονύση, τον μοναχικό δερβίση της Αθήνας με τον Τούρκο παλαιστή της Αδριανούπολης, τις γειτονιές της Πόλης με τις παλαίστρες των συνόρων. Η νεαρή φωτογράφος Μιρέλα , πρώτη παθιάζεται με τον παλαιστή, βλέποντάς τον να αγωνίζεται στα πανηγύρια της Μακεδονίας, όμως δεν είναι και η μόνη στην παλαίστρα του έρωτα. Στο κατώφλι του 21ου αιώνα μπορούν να εξαφανίζονται ακόμη παντρεμένοι άντρες αναζητώντας μυστικιστικές ομάδες, την ίδια στιγμή που ο Χρήστος, καθηγητής βαλκανικής ιστορίας με θεωρητικό εργαλείο την ιστορία, προσπαθεί να ξεπεράσει ερωτικές και φυλετικές ταυτότητες διερμηνεύοντας μυστικούς πόθους και ιστορικά μηνύματα.

Ένα τολμηρό μυθιστόρημα ερωτικής εμμονής, ένας πολυπρόσωπος αινιγματικός καμβάς, με στοιχεία κοινωνικού θρίλερ που κινείται ανάμεσα στην ανατολή και τη δύση, στην Ελλάδα και την Τουρκία, και σε διαφορετικές πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ξάνθη, Αδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη και -χωρίς εξωτισμό- αναζητά χαμένες και καινούργιες ανθρωπογεωγραφίες, προσπαθώντας να αποδεχθεί το παράδοξο και το διαφορετικό, να αφεθεί στην πάλη του σώματος με την ψυχή, στον αγώνα του έρωτα με το ανήσυχο πνεύμα.


(από το οπισθόφυλλο)




1 σχόλιο:

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...