Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

100 τεύχη ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ


Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο 100ό τεύχος του Εντευκτηρίου περιέχει τη λέξη (ή τον αριθμό) εκατό. Εδώ ένα απόσπασμα από το κείμενο μου από το «Ένα παιδί διαβάζει μόνο» ένα work in progress:

"[...] Διάβαζα το μυθιστόρημα «Μπροστά στη λαιμητόμο» του Βίκτωρος Ουγκό και είχα βάλει στόχο τα εκατό βιβλία μέχρι να τελειώσω την έκτη γυμνασίου. Έξω έβρεχε, έβρεχε ατέλειωτα όλο το φθινόπωρο, σκοτείνιαζε από νωρίς, η γυμνή λάμπα από το ταβάνι μόλις που φώτιζε τις σελίδες του βιβλίου. Το βιβλίο με συγκλόνιζε, ένας κόσμος περασμένος, σαν τη σκοτεινιά απέξω. Πεθυμούσα τον χειμώνα, τις λάσπες, τις σταγόνες να στάζουν από τις σκεπές, τις μαύρες καπνιές του δρόμου. Είχα μια ώρα φροντιστήριο μαθηματικών· κάτι σαν συνωμοσία ήταν τότε το μάθημα. Βγήκα έξω και έστριψα στην ανηφόρα. Άλλαξα όμως δρόμο και χώθηκα στο σινεμά. Χτυπούσε διπλά η καρδιά μου. Ήταν μετά τις οκτώ και, έτσι και γινόταν έφοδος. θα είχα εξασφαλισμένη διήμερη αποβολή και διαπόμπευση. [...]"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα αφήγημα για την 25η Μαρτίου

Θεόδωρος Γρηγοριάδης "25 Μαρτίου 1967". Ενώνουν πάλι τις δυο μεγάλες τάξεις. Ανοίγει η μεσαία πόρτα διάπλατα, αυτή που χωρίζει την...