Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

'Ναύτης" παλιός και νέος

Δεν πρόκειται φυσικά για την "σειρά" της θητείας αλλά για την παλιά και νέα έκδοση του "Ναύτη". Πρωτοκυκλοφόρησε το 1993 από τον ΚΕΔΡΟ, γνώρισε μεγάλη εκδοτική και κριτική επιτυχία. Ωστόσο το 2001 με την αποχώρησή μου από τον ΚΕΔΡΟ έληξαν και τα συμβόλαια των παλιαότερων βιβλίων. Όμως ο παλιός Ναύτης κυκλοφορεί ακόμη από τον ΚΕΔΡΟ και τον βλέπω σε πολλά on line βιβλιοπωλεία χωρίς να διεκδικώ ποσοστά ούτε από ένα αντίτυπο.
Δώδεκα χρόνια μετά, και με χρονολογία τελευταίας ανατύπωσης το 2006, κανείς δε μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς οι συγγραφείς είμαστε έρμαια μιας παλιάς νοοτροπίας που θέλει τον εκδότη να αγνοεί το έργο του δημιουργού (ευτυχώς όχι όλοι).
Ελπίζω αυτές τις μέρες, που ξανακυκλοφορεί από τον ΠΑΤΑΚΗ το βιβλίο, να αποσύρει ο ΚΕΔΡΟΣ τα παλιά αντίτυπα και να σεβαστεί την ανεξαρτησία των βιβλίων, των δημιουργών και των άλλων εκδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...