Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009




Πρωτοεμφανιζόμενος Αμερικανός συγγραφέας κερδίζει το πλουσιότερο βραβείο του κόσμου.


Ο Michael Thomas είχε απέναντί του τον Philip Roth, την Doris Lessing και την Joyce Carol Oates όμως κέρδισε αυτός τα €100,000 (£85,000) του Βραβείου Impac Dublin με το πρώτο του μυθιστόρημα Man Gone Down.
Δεν το πίστευε και ο ίδιος, λέει, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται στο Hunter College την Νέα Υόρκη. Ήταν χρεωμένος, πατέρας τριών παιδιών, μια χαρά του ήρθε…
Το Man Gone Down είναι η αφήγηση ενός Αφροαμερικανού από την Βοστώνη, παντρεμένου με λευκή και με τρία παιδιά. Καλύπτει τέσσερις μέρες μέχρι την παραμονή των γενεθλίων των 35 χρόνων του ανώνυμου ήρωα. Στην μικρή λίστα συμπεριλαμβάνονταν ο «Απρόθυμος Φονταμενταλιστής» του Mohsin Hamid (Πάπυρος) και του Junot Díaz το βραβευμένο με Pulitzer “The Brief Wondrous Life of Oscar Wao’ . Η διεθνής λίστα απ’ όλο τον κόσμο έφτασε τους 147 τίτλους που υποβλήθηκαν από βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Το Ιρλανδικό βραβείο δίνεται από το 1996. Ο περυσινός νικητής ήταν ο Rawi Hage με το μυθιστόρημα «De Niro's Game» (προσεχώς από εκδόσεις Πάπυρος).



1 σχόλιο:

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...