Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα του 2007 σύμφωνα με τους New York Times

Μυθιστόρημα

MAN GONE DOWN
Πρώτο μυθιστόρημα του Michael Thomas. Αποσπασματικές προσωπικές αφηγήσεις από τη ζωή ενός μαύρου συγγραφέα μέσα σε τέσσερις μέρες.

OUR STEALING HORSES
Ο Νορβηγός
Per Petterson έχει πάρει φέτος και το Ιρλανδέζικο βραβείο βιβλιοθηκών IMPAC. Ένα σύντομο σχετικά μυθιστόρημα για τη ζωή ενός μοναχικού ανθρώπου.

THE SAVAGE DETECTIVES
Για τον Χιλιανό
Roberto Bolaño και τι ύμνοι δεν έχουν γραφτεί. Ο συγγραφέας πέθανε το 2003. Κρίμα που δεν ζει να τους ακούσει κι αυτός. Το βιβλίο του συγκρίνεται με κείμενα του Κορτάσαρ και του Μπόρχες. Στα ελληνικά κυκλοφορεί η "Τελευταία νύχτα στη Χιλή" (Μεταίχμιο) και το "Μακρινό Αστέρι" (Καστανιώτης) αλλά αφού έρχεται με «αμερικανικές περγαμηνές» ας ετοιμαστούμε κι εμείς για μια θριαμβευτική ανακάλυψη. Πάντως ακόμη και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού περιμένουν το μυθιστόρημα που έγραψε πριν πεθάνει το "2666" ένα έπος 1.100 σελίδων!

THEN WE CAME TO THE END
Του Joshua Ferris. Ένα κωμικό μυθιστόρημα με υπαλλήλους που δουλεύουν πολύ και το αφηγηματικό πρώτο πρόσωπο γίνεται πρώτο πληθυντικό-εξ ου και ο τίτλος. Ένα μυθιστόρημα δηλαδή βγαλμένο από Πανεπιστήμια Δημιουργικής γραφής αφού το αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου της Αιόβα τελείωσε και ο συγγραφέας.

TREE OF SMOKE
Ο
Denis Johnson αναφέρεται στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στα ελληνικά υπάρχουν εδώ και χρόνια τρία μυθιστορήματά του όλα από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος που τα βλέπει κανείς κάθε χρόνο στο Παζάρι του βιβλίου της Κλαυθμώνος στα αζήτητα.

Δοκίμια

IMPERIAL LIFE IN THE EMERALD CITY: Inside Iraq's Green Zone.
Rajiv Chandrasekaran.
Το Ιράκ και οι πολιτικές των ΗΠΑ.

LITTLE HEATHENS: Hard Times and High Spirits on an Iowa Farm During the Great Depression.
Mildred Armstrong Kalish.
Απομνημονεύματα της συγγραφέως.

THE NINE: Inside the Secret World of the Supreme Court.
Jeffrey Toobin.
Δικαστικοί μηχανισμοί και εξουσία.

THE ORDEAL OF ELIZABETH MARSH: A Woman in World History.
Linda Colley.
Μια ιστορία της γυναίκας στον κόσμο.

THE REST IS NOISE: Listening to the Twentieth Century.
Alex Ross. Ο μουσικοκριτικός του «The New Yorker» αναπλάθει την ιστορία του περασμένου αιώνα μέσα από την κλασική μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...