Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007

Διαβάζουν και οι Τούρκοι Σελίν;

Έλαβα το παρακάτω μήνυμα και το παραθέτω ως έχει.


Ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι!

Παραβρέθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου Ταξίδι στην άκρη της νύχτας του Σελίν, στο βιβλιοπωλείο της Εστίας, όπου το ακροατήριο αποτελούνταν από συγγραφείς, ποιητές, εκδότες, μεταφραστές εν συντομία ανθρώπους των γραμμάτων. Όταν κάποια στιγμή η μεταφράστρια ανέφερε ότι το βιβλίο που παρουσιαζόταν είχε μεταφραστεί δύο χρόνια νωρίτερα στα τουρκικά οι δύο ομιλητές που την πλαισίωναν έκαναν αστεία για το γεγονός ότι το βιβλίο μεταφράστηκε στα τουρκικά! Δυστυχώς το ακροατήριο ξέσπασε στα γέλια. Επειδή όλοι νοιώθουμε ότι δεν τα πάμε καλά ως έθνος σε αρκετούς τομείς, μας παρηγορεί –μάλλον- να φανταζόμαστε τους γείτονές μας χειρότερους από εμάς. Όμως αυτό το παραμύθι πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Επιτέλους ας πάψουμε να νομίζουμε πως είμαστε το κέντρο της γης όπου κατοικούν οι πιο προικισμένοι άνθρωποι του κόσμου.

Θ. Ζαράγκαλης
thazaras@yahoo.gr

2 σχόλια:

Aeglie είπε...

Θεόδωρε, καλησπέρα. Αυτή η στήλη σου έχει πολύ και οδυνηρό ενδιαφέρον. Στ' αλήθεια δεν ξέρω που βασίζουμε αυτή την ανόητη έπαρση που συχνά μας διακρίνει.

bill είπε...

Γειά σου Θόδωρε!
Γιάννης Κεμανίδης, από Μελισσοκομείο, παλιός συμμαθητής στην Ελευθερούπολη.Κάποτε βρεθήκαμε στο Σύνταγμα. Είμαι δάσκαλος και ζω στα Τρίκαλα. Ερώτηση: Θα μπορούσα να βρω video με ηθοποιούς να διαβάζουν παραμύθια ή διηγήματα, για τη γιορτή βιβλίου στο σχολείο μας;
vkemanidis@gmail.com
6972914897
24310.35337, 79662(fax)
Κρυστάλλη 03, 421 00 ΤΡΙΚΑΛΑ