Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

θα ήθελα να ζω σε ένα τέτοιο χωριό

Μια πόλη γεμάτη βιβλία





Μια και το Παρίσι είναι μια από τις ακριβότερες πόλεις της Ευρώπης πολλοί βιβλιοπώλες έφυγαν νότια για πιο οικονομικές περιοχές. Βρήκαν ένα όμορφο χωριό, στο Loire River, που αυτή την στιγμή αποκαλείται η "πόλη των βιβλίων"

Ο Christian Valleriaux, ειδικός στα σπάνια βιβλία έφυγε πρώτος από το Παρίσι για το La Charite-sur-Loire μόλις δυο ώρες από το Παρίσι. Δεν άντεχε τα υψηλά ενοίκια και αναζητούσε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι μισοί σχεδόν πελάτες του τον ακολούθησαν αλλά συνεχίζονται οι πωλήσεις του από τον κατάλογο και το διαδίκτυο.

Τον ακολούθησαν κι άλλοι με αποτέλεσμα πάνω από 12 βιβλιοπωλεία, που ειδικεύονται σε σπάνια βιβλία, να δημιουργήσουν την μικρή αποικία. Δραστηριότητες όπως εκθέσεις βιβλίων και διαγωνισμοί, μαθήματα καλλιγραφίας και βιβλιοδεσίας, συνοδεύουν την μεταμόρφωση της μικρής μεσαιωνικής πόλης σε βιβλιούπολη. Πριν από αυτή την αλλαγή ελάχιστοι τουρίστες έμπαιναν στην πόλη, τα μαγαζιά ήταν άδεια. Τα βιβλιοπωλεία έχουν εντυπωσιακά ονόματα και δέχονται απίστευτο αριθμό επισκεπτών που βυθίζονται με χαρά στον κόσμο των βιβλίων.

Τώρα που κλείνουν τα μικρά βιβλιοπωλεία στο Παρίσι, ακόμη και στην παραδοσιακά λογοτεχνική περιοχή Σεντ-Ζερμέν ντε Πρε, λόγω των ακριβών ενοικίων για να ανοίξουν μπουτίκ, πολλοί βιβλιοπώλες σκέφτονται να μεταφέρουν στο μικρό χωριό τα δικά τους σύγχρονα βιβλιοπωλεία, διευρύνοντας το βιβλιόφιλο τοπίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...