Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Φεστιβάλ Καβάλας 2010 "Βορράς" 4 μονόπρακτα


«ΒΟΡΡΑΣ»

12-16 Ιουλίου και 19-23 Ιουλίου 2010

στο ΑΠΕΝΤΟΜΩΤΗΡΙΟ στο Λιμάνι της Καβάλας


Των Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Αντώνη & Κωνσταντίνου Κούφαλη, Σάκη Σερέφα, Μισέλ Φάις

Πέντε συγγραφείς με βόρεια καταγωγή συνυπάρχουν με ξεχωριστά κείμενα, γραμμένα ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση. Πρόκειται για τον προσωπικό εσωτερικό βορρά του καθενός αλλά και για τις εμμονές και τους προβληματισμούς που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας τέτοιος γεωγραφικός προσανατολισμός.



Η δική μου συμμετοχή αφορά στο δεύτερο μέρος του ΒΟΡΡΑΣ (19-23 Ιουλίου) μαζί με το μονόπρακτο του Σάκη Σερέφα "Τι λες κι εσύ Μπάμπη"


«Βλαβερές Αναγνώσεις»

του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Μερικά προσωπικά κείμενα πρέπει άραγε να διαβάζονται στην ώρα τους ή μήπως καλύτερα να παραμένουν στα μυστικά συρτάρια της μνήμης; Ένα βιβλίο από το παρελθόν ανασύρεται σε μια συνάντηση ανάμεσα σε έναν ώριμο άντρα,που ζει στον Έβρο, και έναν εικοσάχρονο στρατιώτη που έχει φέρει τα χειρόγραφα-κάποτε φυλαγμένα από τον φιλόλογο πατέρα του. Από τις σελίδες του αυτοβιογραφικού κειμένου, ξεπηδάει μια σκοτεινή ιστορική περίοδος, μια αποσιωπημένη σχέση, ένα αινιγματικό πέρασμα του βορρά που θα αποβεί διαχρονικά μοιραίο για τα πρόσωπα της ιστορίας.

Σκηνοθεσία:

Γιάννης Παρασκευόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη:

Βάσια Μπακάκου

Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος:

Κώστας Βεληνόπουλος

Φωτισμοί:

Αλέκος Αναστασίου

Μουσική:

Θεόδωρος Αμπαζής

Ερμηνεύουν:

Γιάννης Παρασκευόπουλος

Μαγδαληνή Μπεκρή


Λεπτομέρειες για τον ΒΟΡΡΑ και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας 2010, εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...