Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Παγκόσμια μέρα βιβλίου

Από τις δεκάδες εκδηλώσεις της Κυριακής 23 Απριλίου αναφέρομαι σ΄αυτήν που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και στην οποία συμμετέχω:

Bιβλιοθήκη του Αδριανού. 
Στην Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στην Ρωμαϊκή Αγορά από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι την δύση του ήλιου, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζουν απόσπασμα από την παραγωγή τους «Ακυβέρνητες Πολιτείες» σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου (17:30-18:00), και επτά σύγχρονοι συγγραφείς διαβάζουν το έργο τους (18:00-20:30). 
Τον «χώρο» ανάμεσα στους συγγραφείς καταλαμβάνει η ποίηση. Συγκεκριμένα η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου συνοδεία μουσικής διαβάζει Καβάφη, Σεφέρη και Ελύτη. Η ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού παρουσιάζει μελοποιημένα έργα Ελλήνων ποιητών. Τέλος η νέα ηθοποιός Άννα Ψαρρά διαβάζει αποσπάσματα σύγχρονης ποίησης. Παίρνουν μέρος οι μουσικοί: Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα) και Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο). 
Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του Αδριανού είναι (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Αλεξάκης, Ρέα Γαλανάκη, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Χρήστος Οικονόμου και η ΈρσηΣωτηροπούλου. Συντονίζει η κριτικός βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη. 
Πληρoφορίες 
17:30-20:30 Ελεύθερη είσοδος στο κοινό. 
Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Άρεως 3, Τ.Κ. 105 55, Αθήνα, Μοναστηράκι (Νομός Αττικής) 
Τηλέφωνο: +30 210 3249350 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Colm Toibin «Ο μάγος»

Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου, εκδόσεις Ίκαρος, 2023 Γράφει ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης  Το 1996, στο London Review of Books, o Κολμ Τομπίν δημοσί...