Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Μόλις κυκλοφόρησε!

Μια χορταστική συλλογή διηγημάτων. Είκοσι έξι ανθρώπινες ιστορίες δοσμένες με χιούμορ και συγκίνηση.





Από το Παγγαίο, την Καβάλα, τον Έβρο μέχρι την Αθήνα αλλά και την Σαμψούντα, την Τυνησία, την Συρία, το Βερολίνο και την Στοκχόλμη οι άνθρωποι διασχίζουν σύνορα, πολιτισμούς και προσωπικά όρια, βιώνουν ιστορικές αλλαγές, διεκδικούν διαφορετικές ταυτότητες, αναζητούν μια καινούργια αρχή ή και το άδοξο τέλος τους, ακροβατούν ανάμεσα στο πάθος για τη ζωή και το βάρος μιας απώλειας.

Οικογενειακές ιστορίες, αδιέξοδες σχέσεις και παθιασμένοι έρωτες, μοναχικοί και αινιγματικοί άνθρωποι, αποτραβηγμένοι και περιθωριακοί χαρακτήρες, μετανάστες και πρόσφυγες, πόρνες και τραβεστί, μικροαστοί και αγρότες, άνθρωποι της γειτονιάς αλλά και φερμένοι από τα όνειρα. 


Τα διηγήματα, γραμμένα την τελευταία εικοσιπενταετία, καταγράφουν τις συμπεριφορές και τις αλλαγές σε σχέση με την κοινωνία και την Ιστορία, συνθέτοντας μία πολύχρωμη τοιχογραφία μέσα στην οποία κάθε αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει και τη δική του φωνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Colm Toibin «Ο μάγος»

Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου, εκδόσεις Ίκαρος, 2023 Γράφει ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης  Το 1996, στο London Review of Books, o Κολμ Τομπίν δημοσί...