Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2007

Η Εξιλέωση του Ίαν ΜακΓιούαν στη Βιβλιοθήκη Σερρών

Το μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα Ίαν Μακ Γιούαν «Εξιλέωση» (εκδόσεις Νεφέλη) θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των λογοτεχνικών σεμιναρίων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 7.30 μμ στο χώρο της Βιβλιοθήκης με εισηγητή τον συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη.

Το μυθιστόρημα «Εξιλέωση» έχει βραβευτεί με τέσσερα λογοτεχνικά βραβεία διεθνώς, θεωρείται ίσως το αριστούργημα του συγγραφέα, αγαπήθηκε από το κοινό αφού πούλησε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και υμνήθηκε από τους περισσότερους κριτικούς σε όλον τον κόσμο. Η «Εξιλέωση» γυρίστηκε σε ταινία το 2007 με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι και θα προβληθεί σύντομα στην Ελλάδα

Το παραπάνω δελτίο τύπου αφορά τα Λογοτεχνικά σεμινάρια που οργανώνουμε στις Σέρρες φέτος με θέμα :"το μυθιστόρημα: δημιουργικές αναγνώσεις". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης που τη δουλέψαμε πειραματικά την τριετία 1999-2002 και πήγε περίφημα. Στο μεταξύ χτιζόταν η βιβλιοθήκη και δώσαμε υπόσχεση να επανέλθουμε στο καινούργιο κτίριο δριμύτεροι. Έτσι, τον Οκτώβριο, ξεκινήσαμε με το μυθιστόρημα του Πιέρ Ασουλίν, "Ξενοδοχείο Lutetia" που βραβεύτηκε και ως το καλύτερο ξένο μυθιστόρημα 2006 από το περιοδικό "Δε-κατα" και με χορηγό τη Mont Blanc.

Η πρώτη μας συνάντηση με παλιούς φίλους και καινούργιους πήγε περίφημα και επακολούθησε συζήτηση. Το καλό στις συναντήσεις αυτές είναι το πνεύμα που διέπει τον εισηγητή και το κοινό. Η εισήγηση είναι μια διαμεσολάβηση και παρουσίαση του κειμένου και του πλαισίου μέσα στο οποίο κινείται ως μυθιστορηματικό είδος. Στη συζήτηση αναλύονται φυσικά και όλες οι κοινωνικοπολιτικές παράμετροι.

Σειρά έχει η "Εξιλέωση" του Ιαν ΜακΓιούαν. Ένα λογοτεχνικό επίτευγμα, η αποθέωση της τεχνικής και ωριμότητας του συγγραφέα. Ξαναδιαβάζοντάς το για την παρουσίαση ένιωσα την συνέχεια στο βρετανικό μυθιστόρημα αφού ο ΜακΓιούαν βάδιζε πάνω στα χνάρια της Τζέιν Ώστιν νοθεύοντας το υλικό του με δόσεις από Βιρτζίνια Γουλφ και Ε.Μ. Φόρστερ. Σϊγουρα όμως ένιωσα τα όρια και τις δυνατότητες του μυθιστορήματος ως είδους και αυτό θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητήσουμε στις Σέρρες την άλλη Δευτέρα.

θα παίξουμε και trailer από την επερχόμενη ομώνυμη ταινία και θα ακουστεί και λίγο από το soundtrack της ταινίας.

3 σχόλια:

sea-dreamy είπε...

Διαλέξατε πολύ ωραίο βιβλίο, συγχαρητήρια. Αν και είναι πολύ νωρίς, θα προσπαθήσς να έρθω.

Θεόδωρος Γρηγοριάδης είπε...

Πράγματι είναι τέλειο βιβλίο, τα δε αγγλικά του σε φέρνουν σε αδιέξοδο...Το ζήτησε ο κόσμος στην πρώτη συνάντηση για πιο νωρίς, να προλαβαίνουμε μετά τα ποτά και τα τσίπουρα!

Ανώνυμος είπε...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,台灣論壇,plus論壇,plus,維克斯論壇,情色論壇,性愛,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲