Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Pat Kavanagh

Παρακολουθώ σε δημοσιεύματα το σοκ πολλών Βρετανών συγγραφέων για τον χαμό από εγκεφαλικό της Pat Kavanagh, μια από τις πιο γνωστές και "σωστές" λογοτεχνικές ατζέντισες.
Η Πατ ήταν αυτή που ανέδειξε αλλά και προώθησε συμφωνίες με εκδοτικούς οίκους συγγραφέων όπως ο Μάρτιν Έιμις, η Μάργκαρετ Ντραμπλ, ο Κλάιβ Τζέιμς κ.α
Σύζυγός της ο συγγραφέας
Τζούλιαν Μπαρνς. Οι λογοτεχνικοί ατζέντηδες μετά τη δεκαετία του 90 αποτέλεσαν έναν ισχυρό παράγοντα στο εκδοτικό τοπίο της Βρετανίας, ανεβοκατεβάζοντας συγγραφικές μετοχές, χωρίς πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Πρόσφατα αντιμετώπισε μια μεγάλη επαγγελματική δυσκολία όταν θέλησε να φτιάξει ένα το δικό της γραφείο, φεύγοντας από έναν μεγάλο αντίστοιχο όμιλο.
Για το ελληνικό εκδοτικό τοπίο ο όρος "λογοτεχνικός ατζέντης" μάλλον είναι μια παράξενη ιδιότητα και όλοι ξέρουμε ότι στις πιο δύσκολες επαγγελματικές μας στιγμές μόνοι θα τρέξουμε, θα διεκδικήσουμε και θα τα "ακούσουμε".
Από την άλλη πάλι το να θέτεις ένα κείμενό σου σε επίπεδο "λογοτεχνικής μετοχής" είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σκεφτόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...