Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συγγραφείς στη Δανία


Οι Έλληνες συγγραφείς Θεόδωρος Γρηγοριάδης και η Εύα Στάμου έχουν προσκληθεί στην Κοπεγχάγη στη διάρκεια του φεστιβάλ “Η Κοπεγχάγη διαβάζει”. Η πρωτοβουλία επιχορηγείται από το πρόγραμμα ΝΤΙΒΑ του Υπουργείου Πολιτισμού της Δανίας.
O Καθηγητής Πανεπιστημίου της Ροσκίλδε, Τομπίας Ράουν, θα διευθύνει τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώνεται από την πρώην Μορφωτικό Ακόλουθο κ. Παναγιώτα Γούλα σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 6 Μαρτίου ώρα 17.000 και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Την επομένη ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης θα συναντηθεί με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης όπου ήδη διαβάζεται το μυθιστόρημά του “Τα νερά της χερσονήσου”.
Οι συγγραφείς θα παραμείνουν για μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσουν Δανούς συγγραφείς και θα παρακολουθήσουν το λογοτεχνικό φεστιβάλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Colm Toibin «Ο μάγος»

Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου, εκδόσεις Ίκαρος, 2023 Γράφει ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης  Το 1996, στο London Review of Books, o Κολμ Τομπίν δημοσί...