Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Φεστιβάλ Φιλίππων : The Golden Odyssey.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας που θα είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια, η τέχνη της επιβίωσης. 

  
Στον Λιμενοβραχίονα το βράδυ της 5ης Αυγούστου θα σας υποδεχτεί  μια "Χρυσή Οδύσσεια, διαβασμένη από δύο ηθοποιούς.
"The Golden Odyssey", είναι μια γλυκόπικρη θαλασσινή διήγηση, όπου ένας θίασος Ελλήνων καλλιτεχνών προσπαθεί να επιβιώσει στο ξέσπασμα της κρίσης, αναπαριστώντας επεισόδια από την Οδύσσεια κατά την διάρκεια της θεματικής κρουαζιέρας ενός δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη.


Η διήγηση γράφτηκε κατόπιν ανάθεσης από τον διευθυντή του Φεστιβάλ Θοδωρή Γκόνη -στα αρχεία μου υπήρχε μια αρχική ιδέα- και έτσι προέκυψε μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση γύρω στις 140 σελίδες μικρού μεγέθους (όπως ήταν η νουβέλα "Δεύτερη γέννα"). Θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη τους επόμενους μήνες. 


 (στη φωτό τα τρία "θεατρικά έργα" που ήδη παίχτηκαν)

Είναι η τέταρτη θεατρική μου συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, οι προηγούμενες αναθέσεις ήταν η νουβέλα "Δεύτερη γέννα" που παίχτηκε από την Φιλαρέτη Κομνηνού, ο "Ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων" ποιητικός μονόλογος που ακούστηκε μέσα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, μοναδική στιγμή και οι "Βλαβερές αναγνώσεις" μονόπρακτο, βασισμένο σε ανέκδοτο ομώνυμο μυθιστόρημά μου που χρόνια τώρα διαβάζεται εκτυπωμένο από χέρι σε χέρι. Σκηνοθετήθηκε από τον Γιάννη Παρασκευόπουλο και στον κεντρικό ρόλο βρέθηκε ο Δημήτρης Σαμόλης.
  Ως μυθιστόρημα οι "Βλαβερές αναγνώσεις" αναμένεται να εκδοθεί στο άμεσο μέλλον.
 Ωστόσο η θεατρική του διασκευή υπάρχει στον τόμο "Τα κείμενα των Φιλίππων 2009-14" στις εκδόσεις "Κ". 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...