Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Οι κεραίες της εποχής μας ΕΤ1: Αμος Οζ

Επιτέλους ξεκίνησε η πιο φιλόδοξη εκπομπή για συγγραφείς από την ΕΤ1. Η πρώτη, η χθεσινή, την ώρα που αγωνιζόταν η εθνική Ελλάδος κατά της Τουρκίας, είχε τον ΄Αμος Οζ, τον Ισραηλινό συγγραφέα. Οι πρώτες σκηνές με καθήλωσαν. Ήταν επιβλητικός ως παρουσία, μιλούσε σωστά, η εικόνα -σχεδόν κινηματογραφική- τον ακολουθούσε διακριτικά στην έρημο και στη βιβλιοθήκη του. Τα πλάνα του στην Ελλάδα έμοιαζαν πιο εμβόλιμα.
Επίσης, σε μια ωριαία εκπομπή, πρέπει να αναγράφεις κάθε είκοσι λεπτά, ποιος μιλάει και πού. Σε μια εποχή zapping οι θεατές, που θα έμπαιναν αργοπορημένοι στην ΕΤ1 ελάχιστα θα αντιλαμβάνονταν τι γινόταν στην μικρή οθόνη. Φαντάζομαι η εκπομπή, την ώρα που παίζεται, απευθύνεται και στο πλατύ κοινό.
Με κέρδισε τελικά η πρώτη προσπάθεια αλλά σίγουρα ο Άμος Οζ δεν θα με στείλει στα βιβλιοπωλεία. Μου βγάζει έναν πόνο, μια ιδεολογική στράτευση που δεν την αντέχω στην λογοτεχνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...