Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

O παλαιστής και ο δερβίσης κριτικές


Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού των βιβλίων (γραμμάτων , τεχνών, ιδεών , πολιτικής) Booksjournal υπάρχει υπάρχει κριτική για το μυθιστόρημα «Ο παλαιστής και ο δερβίσης» γραμμένο από την Εριφύλη Μαρωνίτη και μάλιστα πρόκειται για μια από κοινού παρουσίαση με το τελευταίο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Πώς να κρυφτείς».

Επίσης στο Εντευκτήριο τεύχος 91 η Λίνα Πανταλέων γράφει για το μυθιστόρημα.

Ως γνωστόν από εδώ δημοσιεύουμε κάθε επώνυμη κριτική αλλά επειδή τα δύο περιοδικά δεν την έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο, σεβόμαστε την αποκλειστικότητά τους τουλάχιστον όσο κυκλοφορούν τα συγκεκριμένα τεύχη.

Κριτική στις κριτικές δεν κάνω, τις θεωρώ μπουκάλια στο πέλαγος: υπάρχει ένα βιβλίο, δείτε το. Και μόνον γι αυτό είναι ευπρόσδεκτες.

Επίσης δεν λαμβάνω υπόψη ούτε αναρτώ κριτικές, παρουσιάσεις που προέρχονται από ανώνυμους bloggers. Πιστεύω ότι στο διαδίκτυο μάς δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε προσωπικές απόψεις και ειδικά γιατί ένα βιβλίο να κρίνεται ανώνυμα;

Ο «Παλαιστής και δερβίσης» διανύει πάντως τον έκτο μήνα του από τη μέρα κυκλοφορίας και είναι σημαντικό ότι ακόμη γράφονται κείμενα.


Μέχρις στιγμής σύμφωνα με την biblionet μπορεί κανείς να έχει μια πλήρη εικόνα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κεφαλή του Απόλλωνα σε ανασκαφή στους Φιλίππους

Η κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα που βρέθηκε στην ανασκαφή στους Φιλίππους. Ένας τόπος που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα "βορειοελλαδίτικα&qu...