Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

Yστερία με τον Roberto Bolano

Αυτό που γίνεται με τον Χιλιανό συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο στην Αμερική δεν έχει προηγούμενο. Μήνες τώρα τα πιο έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά και ένθετα βιβλίου των σημαντικότερων εφημερίδων, αναφέρονται στα βιβλία του αδικοχαμένου συγγραφέα (1953-2003) σαν να ανακάλυψαν την πιο χρυσή φλέβα.

Στον κανόνα της Ισπανικής λογοτεχνίας ο Μπολάνιο συγκρίνεται με συγγραφείς όπως ο Κορτάσαρ, ο Λίμα και ο Μπόρχες. Έζησε επεισοδιακά, πλάνης και πέθανε από το συκώτι του.

Στα ελληνικά κυκλοφορεί το Μακρινό Αστέρι από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Και ο Θέρκας στους Στρατιώτες της Σαλαμίνας τον κάνει μυθιστορηματικό ήρωα.


Άρχισα κι εγώ να διαβάζω τους Savage Detectives στα αγγλικά και ευελπιστώ να μεταφραστεί το "2666" το χιλίων εκατό σελίδων τελευταίο του αποκαλυπτικό μυθιστόρημα (2004) που λέγεται ότι πρόκειται για ένα οριακό κείμενο και αναφέρεται στις θηριωδίες του 20ου αιώνα.

3 σχόλια:

ναυτίλος είπε...

Εκτός από το "Μακρινό αστέρι" κυκλοφορεί στα ελληνικά και το "Τελευταία νύχτα στη Χιλή" εκδ. Μεταίχμιο.
Η τρέλα για τον Μπολάνιο καλά κρατεί και στην Γαλλία .Αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το 2666 συγχρόνως και στα αγγλικά και στα γαλλικά από τους αποκλειστικούς μεταφραστές του.
Οι "πουτάνες φόνισσες" έχουν αναγγελθεί από τις εκδ. Αγρα ενώ έχω την πληροφορία ότι έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα των "Άγριων Ντετέκτιβς" από κάποιον εκδοτικό οίκο.

Θεόδωρος Γρηγοριάδης είπε...

Σ' ευχαριστώ Ναυτίλε...Βασίζομαι στις πλοηγήσεις σου

Ανώνυμος είπε...

伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網