Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Οι εφτά άγγελοι των Φιλίππων

Μια σημαντική συγγραφική πρόκληση να συμμετέχω σε αυτήν την παράσταση:
Το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζουν τηΔευτέρα 10 & Τρίτη 11 Αυγούστου 2015, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 9 το βράδυ, τηνπαράσταση «Οι Εφτά Άγγελοι των Φιλίππων» σε σύλληψη καισκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Θοδωρή Γκόνη.

Ξεκινώντας από την αντίληψη ότι Άγγελος είναι κάτι παραπάνω από αγγελιοφόρος, είναι η ίδια η αγγελία, εφτά Άγγελοι θα εμφανιστούν, ο καθένας με το δικό του μήνυμα, το δικό του λόγο, το δικό του δρόμο, τη δική του στιγμή μέσα στην αιωνιότητα των Φιλίππων.

Ο άγγελος του Αισχύλου, του Θουκυδίδη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Παύλου, ο άγγελος του Πλουτάρχου, του Σαίξπηρ, και «Ο ξεχασμένος άγγελος» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη.


Εφτά ηθοποιοί, εφτά κείμενα και η εργασία των δύο φωτογράφων σε μια παράσταση όπου ο λόγος εναλλάσσεται με την εικόνα και οι θεατές τοποθετούνται στο κέντρο της σκηνής, παραχωρώντας την εξέδρα στην παράσταση, αντιστρέφοντας το δόγμα της θέασης.


Σύλληψη, Σκηνοθεσία , Επιλογή & Επιμέλεια κειμένων: Θοδωρής Γκόνης
Ηθοποιοί: Φιλαρέτη Κομνηνού, Λυδία Φωτοπούλου, Παύλος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Κοντός, ΕύαΟικονόμου – Βαμβακά, Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Λάζαρος Βρουλάκος
Εικαστική σύλληψη, φωτογράφιση: Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου
Βίντεο - Μοντάζ: Θόδωρος Ανδρεάδης
Video mapping: Γιάννης Πειραλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: