Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Το καινούργιο βιβλίο




Τον Μάρτιο η ανοιξιάτικη έκδοση του καινούργιου βιβλίου:

«"Η νοσταλγία της απώλειας" είναι ο τίτλος του καινούργιου μου βιβλίου, μια συλλογή με τριάντα μία διηγήσεις. Ιστορίες που καλύπτουν χρονικά τις τελευταίες δεκαετίες με κοινά στοιχεία τη μνήμη, την απώλεια, τα πάθη και τις ανθρώπινες εμμονές. Υπάρχει θλίψη, πένθος αλλά και πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμός. Στο επίκεντρο κάθε διήγησης βρίσκονται πάντα οι άνθρωποι που γνώρισα και μου έδωσαν την έμπνευση να αναπλάσω τις ιστορίες τους δοκιμάζοντας τα όρια της βιωματικής γραφής και της αυτομυθοπλασίας.

Οι διηγήσεις κατανέμονται σε τρεις ξεχωριστούς αλλά και αλληλένδετους κύκλους: «Η νοσταλγία της απώλειας», «Η ανάμνηση των παθημάτων», «Περαστικοί στον νέο κόσμο» και έναν επίλογο, «Ο θόρυβος των χρωμάτων», μια ιστορία sci-fi. Διαδραματίζονται σε διαφορετικά μέρη της χώρας και του κόσμου, ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνονται ιστορίες από τη θητεία μου στα γυμνάσια και λύκεια και σε δημόσια βιβλιοθήκη.

Οι διηγήσεις γράφτηκαν στον καιρό της πανδημίας χωρίς όμως να αναφέρονται σ΄ αυτήν. Ενδεχομένως να επηρεάστηκε η θεματολογία και ο τρόπος αφήγησης: να' ναι εξομολογητικές, απροσποίητες κι αποκαλυπτικές».

Αφιέρωμα στην Book Press

https://bookpress.gr/.../14885-21-syggrafeis-parousiazoun...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρασίδας Καραλής «Αποχαιρετισμός στον Ρόμπερτ»

Βρασίδας Καραλής «Αποχαιρετισμός στον Ρόμπερτ»  μετάφραση: Κατερίνα Σχινά, εκδόσεις Lifo Books, 2023  Γράφει ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης Ένα σπαρ...